Fascinerend en origineel
Cora is onderweg om haar pasgeboren zoon een naam te geven. Maar ze twijfelt over zijn naam. Haar dominante man heeft haar opgedragen om hun zoon Gordon te noemen, zoals hij en al zijn voorouders ook heten. Liever zou ze hem Bear noemen; lief, dapper en knuffelbaar. Of misschien toch Julian, waarmee ze haar man wil eren en waarvan ze hoopt dat haar zoon zijn eigen weg kan vinden.
De drie namen, Bear, Julian en Gordon, zijn uitgewerkt tot aparte verhaallijnen. Knapp heeft voor elk van de namen een aparte levensloop bedacht. Er worden sprongen in de tijd gemaakt tot Cora’s zoon volwassen is geworden. Elke verhaallijn toont de ontwikkeling van de personages. Bij Cora zijn dat subtiele veranderingen, bij de zoon van Cora waren dat complete andere versies van dezelfde persoon. Door de vertelvorm kreeg je een kijkje in hun gevoelens en gedachten. Vooral Cora zit in mijn hart, in alle drie de verhalen. Ondanks haar moeilijke leven heeft ze zoveel liefde in zich en zou ze alles doen voor haar kinderen.
De ontwikkeling van Cora’s zoon is zeer interessant om te volgen. De auteur heeft getracht om te laten zien hoeveel een beslissing na zoveel jaren nog effect kan hebben. Dit is een zeer fascinerende gedachtegang. Nu gaat het niet per se om de naam zelf, maar wel hoe andere mensen erop reageren. Heel bijzonder idee en mooi uitgewerkt. Hoewel het soms nog wel wat meer uitgeschreven had mogen worden.
Ik vond het een erg fascinerend en origineel boek. En het heeft mij aan het denken gezet. Bijzonder om te realiseren dat een naam of een beslissing na zoveel jaar zoveel invloed kan hebben.
Bedankt HarperCollins voor het recensie-exemplaar
Bedankt HarperCollins voor het recensie-exemplaar