Een historische roman waarbij een gevonden brief zorgt voor een prachtig, mysterieus verhaal.

Missmir 27 juni 2025
Ierland, 2019. Journaliste Ellie Fitzgerald keert terug naar haar geboortedorp. In een poging haar gebroken hart wat te verlichten koopt ze een stapel tweedehandsboeken, waarin ze een oude brief vindt. Deze blijkt geschreven door Lady Charlotte Rathmore, voormalig inwoonster van Blackwater Hall. Ellie komt er al snel achter dat Lady Charlotte in 1940 na een mysterieuze verdwijning is doodverklaard. Ze besluit uit te zoeken wat er is gebeurd. Al snel komt ze op het spoor van een jarenlang bewaard geheim.

Blackwater Hall wordt in de proloog uitvoerig beschreven door Amanda Geard. Door de details rijst het imposante gebouw zo op in je verbeelding. Dit is slim gedaan, zodat je een beeld voor je ziet dat een belangrijke rol speelt in het hele boek. Met het mysterieuze, grote huis in je achterhoofd, voegt Amanda de vroegere bewoonsters toe. Met drie verschillende tijdslijnen leer je de hoofdpersonages kennen. In 1939 leer je Lady Charlotte en haar schoonzus Nancy kennen, in 1958 Hattie, de dochter van Nancy, en in 2019 Ellie. Stuk voor stuk vrouwen met hun eigen verhaal.

Door de derde persoonsvorm krijg je inzicht in hun emoties en gedachten. Sterke vrouwen, ieder met hun eigen problemen, die op hun manier een weg zoeken om daarmee om te gaan. De wisselende tijdslijnen zorgen ervoor dat je steeds iets meer informatie krijgt over het mysterie. Toch is het telkens net niet genoeg en dat zorgt ervoor dat je door wilt lezen. De manier waarop de tijdslijnen bij elkaar komen, is knap gedaan en doet niet geforceerd aan. Daarnaast heeft Amanda nog gezorgd voor een aantal wendingen die je niet zag aankomen. Bijzonder is dat het zomaar een verhaal zou kunnen zijn dat we zouden kunnen ontdekken als we onderzoek zouden doen naar het verhaal van een oud voorwerp.

Meer recensies van Missmir