Mooi einde
Siliah is bevrijd uit de klauwen van stadhouder Fragilio, maar is niet ongeschonden. Ze mag dan wel vrij zijn, maar Siliah heeft het zwaar met de gevolgen. Daarnaast is haar gelijkgeboren broer nog steeds vermist, en is er dreiging van alle kanten. Wie kan Siliah nog vertrouwen? En hoe zit dat met het zwaard en de strijder? Is de sage waar? Samen met commandant Rayen Tallis en zwaardvechter Arsya DeWinter gaat Siliah op zoek.
Hoeder is het tweede deel van Siliahs sage en het is aan te raden om eerst het eerste deel te lezen. Bij voorkeur niet al te lang geleden. Gelukkig begint Mirjam het boek met een terugblik, maar het duurde bij mij even voordat ik ongeveer doorhad wie wie was. Dat komt mede doordat er gedurende het verhaal nog wat dingen gebeurden en werden er ook nog wat oude bekenden geïntroduceerd. Daarbij had iedereen ook nog zijn eigen plan en oordeel, waardoor het niet duidelijker werd. Ik wil dan ook aanraden om de boeken achter elkaar te lezen.
Wel heb ik wederom genoten van de hoofdpersonages, die zaten nog in mijn hoofd en werden in dit deel verder verdiept. Eindelijk kreeg ik antwoord op de vragen die nog open stonden na het lezen van het eerste deel. De verhaallijn naar het einde toe is niet heel verrassend en duurde soms was lang. De personages en gebeurtenissen zijn filmisch beschreven en zorgen voor een levendig beeld. Ook in dit boek heeft Mirjam een playlist gemaakt die de kan sfeer verhogen. Mooi einde waarbij uiteindelijk alles in elkaar valt.
3.5
3.5