Bijzondere vrouw
Suzanne Nanette Sablairolles heeft er weer een succesvolle voorstelling opzitten. Hierna zal ze zich terugtrekken voor een korte pauze. Echter weet niemand dat ze hoogzwanger is. Suzanne doet er namelijk alles aan om haar privéleven geheim te houden. Maar in beide levens speelt ze een rol wat ze uitvoert met veel allure. Pieter Staal is journalist en volgt Suzanne al jaren. Helaas is het hem op heden nog niet gelukt om haar te interviewen. Tot hij een afspraak met haar kan maken op haar verjaardag.
Tot dit boek had ik nog nooit van deze naam gehoord. Het verhaal was dan ook zeer leerzaam. Suzanne vraagt aan Pieter haar verhaal op te schrijven, zo leert de lezer haar geschiedenis kennen. Ze vertelt over haar afkomst en de relatie met haar zussen. Een blik op internet bevestigt het verhaal.
De schrijfstijl voelt een beetje als een combinatie van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt maar ook de stijl die typerend is voor Marja. Heel gedetailleerd waardoor het verhaal heel beeldend wordt. Je kunt je daardoor een goed beeld vormen van de omgeving en de kostuums die Suzanne droeg. Tevens typerend is het gebruik van het hij/zij perspectief, waardoor je als lezer een toeschouwer bent.
Wat ik zelf jammer vond is dat het verhaal weinig verrassingen kende. Het was meer een feitelijke opsomming van het leven van Suzanne, terwijl je als lezer haar ware gevoelens niet echt te merken krijgt. Wel is het een leerzaam boek omdat ik nog nooit van deze dame had gehoord. En ook hoe de dame haar leven heeft geleid is zeker bijzonder te noemen. Misschien dat het normaal was in die tijd maar ik had over bepaalde keuzes toch wel een soort afkeur van Suzanne. Al met al een interessant verhaal over een interessante dame maar ik vond de uitvoering minder interessant.