Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Heerlijk lezen

Missmir 27 februari 2024
Hannah ontvlucht Stockholm als haar hele leven daar instort, ze zoekt rust in de lodge van haar zus. Daar in het skiparadijs Åre, hoopt Hannah dat ze haar leven weer een beetje op orde kan krijgen. Maar dan hoort ze het nieuws over een verdwenen meisje en kan Hannah niet stil blijven zitten. Want eens een agent altijd een agent. Samen met het plaatselijke team proberen ze het meisje te vinden. Zal het ze lukken om de waarheid niet te laten onder sneeuwen?

Viveca Sten heeft al meerdere boeken op haar naam staan, zo is ze bijvoorbeeld ook bekend van de serie de Sandhamn-moorden. Kenmerkend voor die boeken is de omgeving waar deze zich afspelen. Zo ook het boek Verborgen in de sneeuw. Sten weet deze omgeving zo treffend neer te zetten dat je gelijk zelf rondloopt in die ijzige kou. Je ziet de prachtige huizen gebouwd tegen de bergen, de sneeuw die alles bedekt met een witte laag. Fantastisch hoe deze Zweedse sfeer zo in het boek is opgenomen.

Het boek begint met een proloog waardoor je nieuwsgierigheid gelijk wordt aangewakkerd. De rest van het boek is opgedeeld in de dagen waarin het verhaal zich afspeelt. In die verschillende dagen worden de diverse belevenissen van de personages verteld. Hierdoor krijg je een goed beeld wat de personages die dag hebben beleefd. Daardoor wordt het verhaal op een chronologische manier beetje bij beetje ontrafeld. Door deze opzet heb je korte hoofdstukken en leest het boek snel. Ook het taalgebruik en de namen zijn toegankelijk.

Bij het achterhalen van de zoektocht komen er de nodige lijntjes naar boven. Welke allemaal onderzocht moet worden. Het verhaal en deze lijntjes passen goed in elkaar en zorgen dan ook voor kloppend boek. Echter is het geen boek waar je angstig de bladzijdes omslaat, maar wel eentje die prettig leest. Ook aan te raden voor mensen die niet van thrillers houden.

Dit boek is het eerste deel van een serie, wat het een leuk begin maakt. Er zijn nog wat onopgeloste verhaallijnen in dit boek en ik ben dan ook zeer benieuwd hoe het met de personages gaat in het volgende deel.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Missmir

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.