Er mist een stukje
Sadie is sinds een tijdje de trotse eigenaresse van een boekwinkel in hun pittoreske dorpje. Ze woont boven de winkel, sinds haar vader in het verpleeghuis verblijft ivm dementie. Voor ze de winkel opent, gaat ze alle dagen in het verpleeghuis helpen met het ontbijt. Dat is wie Sadie is, iedereen helpen en zo goedaardig. Haar vrienden geven haar regelmatig advies om wat meer aan zichzelf te denken. Een afspraakje is sinds de nieuwe boer Shane in het dorp is komen wonen een feit. Maar komt er wel een tweede date? Elk jaar zet ze het winterdorp van haar moeder op en nu zal het in de etalage staan van de boekwinkel. Ze wil het nog mooier en beter hebben om zo misschien nieuwe klanten in haar winkel te krijgen. Op zolder tussen de kerstspullen ontdekt ze een oude typemachine waar ze een eigen verhaal op begint uit te typen. Maar wat als haar verhaal plots echt wordt en er personages opduiken die ze niet geschreven heeft en wel een belangrijke rol krijgen in het verhaal en leven? En hoe zal hierdoor kerst verlopen?
Er mist een stukje is een heel ander verhaal wat je van Sanne van Ooijen gewoon bent. Het begint zeer romantisch in de stijl van een Engelse klassieke feelgood en dat gaat het plots over op wat romantasy waar tegen het einde wat steamy fragmenten in voorkomen.
De verhaallijn zit leuk en origineel in elkaar en krijgt soms onverwachte tot grappige wendingen.
Sanne van Ooijen brengt dit kerstverhaal erg beeldend en met een mix van klassiek en hedendaags. Sommige thema’s zoals ondernemerschap, zorg voor een ouder, dementie… worden met feeling en diepgang uitgewerkt, toch springen ze er niet uit, maar als lezer pik je ze zeker op.
Dit verhaal leest in begin iets verwarrend, maar dat komt eerder als je al veel van deze auteur hebt gelezen, het zo totaal anders is dan gewoonlijk.
Het geeft zeker aan dat Sanne van Ooijen echt in verschillende genres haar schrijfstem en verhaallijnen kan toepassen tot een mooi & sterk verhaal.
De titel heeft een dubbele betekenis en dat was voor mij een schot in de roos, want stukjes missen is voor niemand leuk en zeker niet rond kerstmis.
4 sterren
@missp_her_books_read