Gentleman Bachelor

missp_her_books_read missp_her_books_read
30 mrt 2024

Brooks blijft zijn roots trouw, ook al heeft hij zichzelf opgewerkt door een architect te worden in een gekend bureau. Zijn jeugdvrienden zijn nog steeds zijn café maten en daar wordt op een avond een erg bizarre club opgericht! Regels die de club bepalen over vrouwen, maar ook hun leven. Gaat Brooks dit zelf kunnen volhouden als hij zijn buurvrouw Abbott ontmoet en er zich huiselijke en gezellige taferelen ontwikkelen. Of zal de achtergrond van Abbott hem wakker schudden, hem redden zodat hij lid kan blijven van de Bachelor Society.
Dit verhaal is met een bepaalde schrijfbenadering geschreven, het zijn vooral gedachten en spreektaal. Het was daarom er ook echt inkomen, maar eens je hier je aan gewend bent, zie je hier wel de humor en meerwaarde in. Toch kan ik het me voorstellen, dat het de lezer afremt en deze niet mee krijgt in het verhaal.
De schrijfster laat het ook allemaal overkomen als oppervlakkig en lollig, maar wat Sara Ney erg goed heeft gedaan is er een diepgang inbrengen die druppelsgewijs binnenkomt. Achtergrond, ontbering, opkomen voor jezelf, doorzettingsvermogen, vooroordelen en waardering deze zijn eigenlijk voor beide personages van toepassing.
Leuke details van een kamerjas, dominante kat en een bemoeizuchtige oma maken het verhaal leuk en niet standaard.
Ook het gebruik van bepaalde woorden, die erg hedendaags zijn, geven het een bepaalde sfeer.
Één ding weet ik zeker, de rest van de heren in de club en hun verhaal, dat ga ik ook zeker weer lezen, want wat zal het daar van absurde situaties en verhalen zijn?!

3,5 ster

@missp_her_books_read