versterkt
Een toevallige ontmoeting zet twee mensen scherp naar elkaar toe. Ze hebben beiden een connectie met elkaar, waar ze de vinger niet juist kunnen opleggen.
Maar is aantrekking voldoende om iets samen op te bouwen? Ruben en Nina bewandelen en niet te standaard liefdespad dat wel of geen succes zal zijn.
Let op, het genre wordt aangegeven als young adult, maar dat is het niet zoals het wel bij de 2 voorgaande verhalen was. Het is feelgood daar het over personages gaat midden tot eind twintig.
Voor mij was dit wat gans het verhaal een afremming, daar de personages soms wel wat puberaal overkwamen en niet in verhouding stonden met hun leeftijd en leefwereld. Het verhaal is ook een continu aantrekken en afstoten, wat in begin je triggerde maar op het einde wat tegen begon te slaan. De schrijfster heeft er best hevige thema’s in gestoken die de lezer de ogen opent en nieuwsgierig maakt. Toch mis ik hier wat de uitwerking, de details en diepere emoties rond deze heftige problematieken. Het is een bewuste keuze vermoed ik van de schrijfster, maar hierdoor kreeg het verhaal niet de vat op mij wat het eigenlijk wel verdiende.
De personages krijgen elk hun deel in het verhaal, hierdoor kreeg je zicht en grip op hun emoties en intenties.
Ruben kreeg vooral mijn sympathie, wat een engelen geduld heeft hij voor Nina! Maar ook de zorg voor zijn zus en het steeds beschikbaar zijn voor iedereen rond hem en werk , maakt hem een crème van een kerel.
Mooi was ook een blik mee te mogen werpen op de werking van een crisis opvang bij jongeren. Hier zag je zeer goed dat Susanne van den Beukel een zeer grondige researche heeft gedaan om dit zo bij de lezer waarheidsgetrouw over te brengen.
2,5 ster
@missp_her_books_read