Zon, zee en zandkastelen

missp_her_books_read 04 september 2025
Kan het nog erger na een dag van gaan werken en daar onverwachts te worden ontslagen, je met een doos vol persoonlijke spullen op de middag al op straat staat? Jazeker en dat kan Amanda beamen, want bij thuiskomst is ze niet alleen, maart hoort ze haar vriend de liefde bedrijven met iemand anders in hun bed!
Weg wil je dan, weg van alles en iedereen, rust, tijd voor jezelf om je wonden te likken. En dat gaat ze ook doen, naar Portugal op een yoga retraite, heerlijk zon, zee en zen..
Dit verhaal start met dit bovenstaande stukje drama en dan gaat het wat verschillende richtingen uit die Amanda zal beleven. Een vriendschap met een wat oudere vrouw en een hondje, yoga lessen met een knappe yogaleraar, nieuwe ervaringen, uitdagingen en een ex die met hangende pootjes terug komt.
De belangrijkste boodschap die we deze keer meekrijgen is “ ontdek, bewaak, sta open, beleef, vertrouw en bemin. Dat zijn allemaal emoties en ervaringen die Amanda zal meemaken en doorstaan. Ook de yoga lesgever Miguel zal nieuwe inzichten en ervaringen krijgen met de komst van Amanda.
Nadya Viegas weet weer zo een klassiek verhaalopzet te bewerken tot iets typisch van haar hand. Ze weet altijd zo goed maatschappelijke issues die niet te standaard zijn te verwerken, belichten en rond heen te werken. Dat, op zo een manier waardoor het de lezer triggert en bewust maakt.
Door de feelgood vibes op de juiste momenten toe te passen, bewaakt ze goed het luchtige en de vinnigheid van het verhaal.
Ik zie hier ook vooral een auteur die haar schrijfstem heeft gevonden, haar niche en
steeds blijft groeien en ontwikkelen.

4 sterren

@missp_her_books_read