If love, deel 4
Dit is het vierde en laatste deel van de ‘if love’ serie. Wat een heerlijke boeken schrijft Ana Huang toch! Ik ben fan!
Olivia is een vrouw die alles op een rijtje heeft. Haar hele leven heeft ze al tot in detail gepland. Maar op een avond komt ze thuis in haar appartement en blijkt er een enorme lekkage te zijn waardoor haar hele appartement blank staat. Hysterisch begint Olivia te lachen omdat ze in deze situatie echt geen idee heeft wat ze moet doen. Haar huisbaas kan morgen pas komen. Er is maar één iemand die ze kent in San Fransisco.. haar ex Sammy. Ze besluit hem te bellen en om hulp te vragen. Als oplossing bied hij haar aan om bij hem te komen logeren. Twee exen in één huis. Wat kan er fout gaan?
Ik vond het verhaal echt geweldig, de personages heel likeable. Dit zorgde er voor dat je zo graag wil dat de twee weer bij elkaar komen. De twee delen een haat liefdes relatie waarbij de aantrekkingskracht tussen de twee van de pagina’s af spat. Soms kan dit er voor zorgen dat je denkt; ja ga elkaar nu maar gewoon leuk vinden. Maar in dit verhaal was het zo passend. Beide hebben zo zo hun eigen verhaal en een gedeeld verleden. Het is niet zo vanzelfsprekend dat de twee hun weg terug vinden naar elkaar na alles wat ze hebben mee gemaakt. Het verhaal emotioneert hierdoor ook. Kort samengevat: een rollercoaster aan emoties in een verhaal.