Een boek met een helende uitwerking

Morgan Imogen Morgan Imogen
5 apr 2025

Sinds kort ben ik er achter gekomen dat dit soort boeken "healing fiction" wordt genoemd.
Ik ben niet zo van dat soort etiketjes maar ik snap het wel.
Er zit altijd een factor in van mensen die elkaar helpen, naar elkaar luisteren en het leven gemakkelijker proberen te maken.
Het zijn altijd boeken die je met een fijn gevoel achterlaten.
Geen zware kost maar heerlijk om mee weg te dromen.
Zo ook in dit boek, waarin je het geloof in de medemens misschien zelf ook weer terug vindt.
Het einde van het boek vond ik ook erg mooi en verrassend.

Ergens in een studentenwijk in Seoel staat een klein buurtwinkeltje die gerund wordt door een oudere dame.
Zij merkt dat ze echt oud aan het worden is, dingen vergeet, en zich afvraagt of dit de eerste tekenen van dementie zijn.
Toch neemt ze haar taak als manager van haar kleine winkel heel serieus, ze is goed voor haar personeel ondanks de verliezen die de winkel kent.
Op een dag ontmoet zij de zwerver Dokgo, die haar heel behulpzaam is geweest op het station.
Ze biedt Dokgo een baan als nacht medewerker in de winkel aan, en daarmee de kans voor Dogko om terug te keren naar het normale leven.
In de eerste instantie is iedereen argwanend over zijn betrekking, maar Dokgo heeft een heel positieve invloed op de winkel en de mensen om hem heen.
Wie hij zelf werkelijk is, weet Dokgo niet. Maar langzaam komen ook zijn herinneringen terug.

Meer recensies van Morgan Imogen