Duister en passioneel

Morgan Imogen Morgan Imogen
15 mrt 2025

Wat een prachtige, duistere en tragische roman heeft Kelly geschreven.
Ik las dit boek zo'n 12 jaar geleden ook; en omdat hij toen zo'n indruk op mij had gemaakt, besloot ik hem nog eens te lezen.
Ik omdat het verhaal zich deels eind jaren 80 afspeelt, in de Londense New-romantics/goth scène.
Voor mij een feest van herkenning dat me ook weer terug doet keren naar mijn eigen jonge jaren.
Het is een prachtig verhaal, goed geschreven en mooi uitgewerkte personages.

De 18 jarige Louisa raakt smoorverliefd op de duistere Adam.
Adam is de zanger van een band en met zijn bijzondere verschijning en met een hart vol geheimen een obsessie voor de wat jaloers aangelegde Louisa.
Toch doet er zich een gebeurtenis voor die Louisa de scene voorgoed de rug doet toe keren.
Paul, nog maar net droog achter zijn oren, en met de ambitie om ooit leraar te worden, laat zich op de middelbare school in met Daniel.
Daniel beschermd hem tegen de pesterijen op school, maar de vriendschap kent een prijs.
Paul raakt meer en meer betrokken bij de criminele activiteiten van Daniel en zit er tot zijn oren aan toe in. Een ontsnapping uit zijn situatie lijkt niet mogelijk, tot hij door de reclassering in een project wordt geplaatst waar van een oude terrein een bloeiende ,Elisabethaanse tuin wordt aangelegd.
Een project waarin de inmiddels volwassen Louisa bij betrokken is.
Maar het verleden kan je niet zomaar achter je laten.

Meer recensies van Morgan Imogen