Advertentie

Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh.
Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden...
Aan het begin van de thriller maak je meteen kennis met zowel het rechercheteam als de moordenaar. Wat hij uitvoert, is vanaf het begin grotendeels duidelijk en te gruwelijk om voor te stellen. Dat maakt deze pageturner ook direct te spannend om weg te leggen. Omdat het verhaal steeds van perspectief wisselt, blijf je bij beide kanten betrokken. Als lezer weet je wie de moordenaar is, maar hij is zo meedogenloos dat je door blijft lezen om erachter te komen wanneer Callanach ontrafelt wie de moordenaar is.
Interessant is de wisseling van de perspectieven, maar ook de twee zaken die het rechercheteam onder de hoede heeft. Deze verhaallijnen zijn totaal verschillend en tegelijkertijd lijken ze elkaar steeds te gaan raken. Gedurende de thriller leer je ook de achtergronden van de hoofdpersonages steeds beter kennen, dat geeft een goede verdieping van de karakters.
Perfecte resten is een perfecte thriller: gruwelijk, geweldige personages en ongelofelijk spannend tot aan de laatste pagina. Als je eraan begint, leg je dit boek niet meer weg!

Reacties op: Perfecte resten is de perfecte thriller

356
Perfecte resten - Helen Fields
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker