De crisis van Tommy

Nadra Nadra
26 mrt 2023

Boek mogen ontvangen van de leesclub. De boekbeschrijving belooft een boek met humor over de midlife crisis van Tommy Roos. Humor daar houd ik wel van.
Daar zit je dan op je 50e verjaardag, met een halflege huis kamer… Vroeger was hij succesvol als zanger in een rockband, maar daarvan is het niet meer gekomen. En als dan ook de fabriek waar hij werkt verhuist naar Estland, zijn jeugdliefde/vrouw van hem wil scheiden waarna hij het contact met zijn kinderen lijkt te verliezen. De start van het boek en de start van alle misère…..
Tijdens deze misère ontmoet hij de Operazangeres Gunnel. Voor zijn verjaardag heeft hij zanglessen van deze succesvolle operazangeres gekregen. Hopende dat hij zijn zangkwaliteiten weer op kan pakken. Hijzelf is vooral bezig met de verhuizing van de fabriek naar Estland en hoopt ook weer beter contact met zijn kinderen te krijgen, die vooral bij hun moeder verblijven.
Het leventje van Tommy verloopt best rustig, er gebeurt niet zoveel….. Samen met Tommy kabbel je door zijn leven. Zoals dan ook het boek, wat dan het verhaal wel makkelijk leesbaar maakt. Je raakt de verhaallijn niet kwijt. In het verhaal zitten wel een paar plottwisten, maar daar had wat mij betreft wel wat meer verrassing in kunnen zitten. Het boek draait nu vooral om de laatste hoofdstukken van het boek. De weg er naar toe is erg langdradig en verloopt langzaam.
Helaas is het boek mij wel tegengevallen, ik had er meer van verwacht. Ik vond het feelgood gehalte in het boek erg hoog. En ik mistte ook wel de humor in het boek. Via de leesclub heb ik wel wat van de humor kunnen herontdekken, maar toch, mijn humor is het niet.
Wel vond ik het boek lekker lezen. Er komen niet zoveel personages voor in het boek en ook de verhaallijn is duidelijk. Dat maakt het boek prettig leesbaar en krijgt het boek daarom toch 3 van de 5 sterren.

Meer recensies van Nadra