Traagheid wordt afgewisseld met zeer spannende hoofdstukken
Boek gelezen in het kader van Zilverspoor Blogtour. Het is het debuutboek van Astrid Coumans, ik ken haar verder dus niet, dus ik ga er blanco in. De boekbeschrijving belooft fantasy met veel magie, daar hou ik wel van, dus dat belooft veel goed.
Het boek gaat over Liv. Liv is naarstig op zoek naar werk gaat op sollicitatie en deze sollicitatie heeft een bijzondere afloop. Ze heeft een raar gevoel na dit gesprek, maar heeft dit werk nodig en besluit erop in te gaan.
Uiteindelijk blijkt Liv in aanraking te komen met magiërs en blijkt ze zelf ook magische krachten te bezitten. Ze is een inlener en de Herauten zijn op zoek naar haar. Ze heeft last van Wildvuur, een magie die moeilijk onder controle te houden is. Om hulp te krijgen gaat ze samen met de andere magiërs op zoek naar de god Frey die haar hopelijk kan helpen.
Het boek is geen complex boek. Het boek heeft maar 1 hoofdverhaallijn en er worden weinig uitstapjes gemaakt naar andere verhaallijnen. Er zijn ook niet bijzonder veel personages. En de personages in het boek worden voldoende toegelicht zodat het goed duidelijk is wie wie is.
De wereldopbouw is ook niet te complex. Het start in onze eigen wereld, namelijk in Luxemburg, maar wordt vervolgd in een meer fantasy wereld. Hier wordt niet zo heel diep op ingegaan, wat het op zich wel jammer maakt, ik heb weinig feeling met deze wereld gehad.
Het boek heeft een langzame start. Er wordt goed de tijd genomen om alle personages te leren kennen. Dat is enerzijds wel fijn, want je krijgt daardoor veel interactie met de personages. Maar het haalt wel de snelheid soms uit het boek, wat het soms wat saai maakt.
In het boek wordt gelukkig ook veel afgewisseld met meer spannende hoofdstukken. Gelukkig maakten de hoofdstukken met de spanning het boek voor mij wel goed. Er wordt op een prettige spannende manier verteld en omdat je de personages goed hebt leren kennen zijn deze hoofdstukken echte pageturners en is het opzij leggen van het boek geen optie. Daardoor kon ik de wat langzamere hoofdstukken met meer interactie tussen de personages makkelijker voor lief nemen, de spanning kwam vaak wel weer terug.
Het boek was prettig om te lezen, heb genoten van het verhaal. Vooral de spannende hoofdstukken met actie, maar omdat ik me soms ook wel moest worstelen door de andere hoofdstukken krijgt dit boek van mij 3 van de 5 sterren.