Advertentie

Voor mij is De Zilverboom het mooiste boek tot nu toe wat ik van Lucinda Riley heb gelezen en dat zijn er inmiddels toch wel een aantal. Mooier dan De Zeven Zussen? Ja, dit verhaal zit subliem in elkaar en wel volgens de inmiddels zo bekende Riley manier opgebouwd.

Je leest dit boek weer vanuit meerdere perspectieven. Het verhaal begin bij Greta die in haar jonge jaren het einde van de oorlog mee maakt. Ze raakt zwanger van een Amerikaanse soldaat die vertrekt zodra hij erachter komt wat voor werk ze doet. Greta blijkt zwanger van hem en haar vriend David helpt haar aan onderdak in Marchmont Hall. Hier beleefd ze een heftige tijd, maar door een ongeval weet ze zich daar helemaal niets meer van te herinneren.
Vanuit het perspectief van haar dochter Cheska lees je mee hoe ze van een arm bestaan samen met haar moeder rijk worden in de filmwereld. Echter, al vanaf je vierde een ster zijn zorgt er ook voor dat je een vertekend beeld krijgt van de wereld. Daarnaast kamp ze met psychische problemen die niemand ziet. Een leven met een rauw randje.
De dochter van Cheska, Ava, komt terecht op Marchmont Hall waar ze de geschiedenis van haar oma en moeder leert kennen en de geheimen langzaam ontrafelt worden.

De Zilverboom is een prachtige historisch feelgood roman. Die ik soms door de heftigheid even moest wegleggen, maar toch weer oppakte omdat ik wilde weten hoe het verder ging. Een verhaal over liefde, geheimen, de keerzijde van succes en onvoorwaardelijke vriendschap.

Reacties op: Mooiste boek van Lucinda Riley tot nu toe

660
De zilverboom - Lucinda Riley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners