Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deze recensie is eerder op vrouwenthrillers.nl verschenen.

Heather Gudenkauf heeft al verschillende bestsellers op haar naam staan waaronder ‘broer’ en ‘voor mijn zusje’. Haar debuut ‘in stilte gehuld’ werd direct een regelrechte hit. Heather woont samen met haar man en drie kinderen in Iowa. Als kind is ze al vroeg besmet met het leesvirus, mede doordat ze geboren is met een gehoorbeperking. Boeken waren haar ontsnapping en het zaadje om zelf boeken te gaan schrijven werd al vroeg geplant. ‘De loge’ is Heathers meest recente thriller, en wat voor een..

Wylie Lark, een true crime novellist, heeft haar ex-man en 14-jarige zoon thuis achter gelaten en is naar Blake County gereisd om haar haar boek af te maken. Samen met zwerfhond Tas verblijft ze in een oude boerderij. Tijdens een fikse sneeuwstorm laat ze Tas even snel naar buiten voor een plasje, maar de hond komt niet meer terug. Als Wylie de hond gaat zoeken vind ze een klein gewond jongetje, bewusteloos liggend in de sneeuw. Wylie ontfermt zich over de jongen, maar al snel blijkt dat ze niet zo alleen is als dat ze dacht.

Heather Gudenkauf beschrijft in de loge 3 verschillende verhaallijnen, alle 3 even tenenkrommend spannend. De verhaallijn van Wylie wordt afgewisseld met een verhaal dat speelt in de zomer van 2000 waarin de 13-jarige Becky gaat logeren bij haar beste vriendin Josie. De meisjes hebben het reuze gezellig samen, totdat het noodlot gruwelijk toeslaat. Daarnaast speelt er nog het schuingedrukte verhaal van een moeder en dochter die samen in een kelder zitten. De grote vraag is natuurlijk wat deze 3 verhalen met elkaar te maken hebben. Ondertussen voert Heather Gudenkauf de spanning telkens een beetje verder op totdat alle verhaallijnen bij elkaar komen en er een spetterende ontknoping volgt.
De schrijfstijl is zo beeldend dat de emoties die de personages doormaken bijna voelbaar zijn. Doordat er in iedere verhaallijn telkens net genoeg wordt prijs gegeven, wordt het de lezer vrijwel onmogelijk gemaakt dit boek aan de kant te leggen en is doorlezen een must.

De loge is een ijzersterke thriller die nog lang blijft nazinderen en de lezer nog lang in zijn greep houdt.

Reacties op: Ijzersterk

110
De logé - Heather Gudenkauf
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners