Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deze recensie is eerder verschenen op vrouwenthrillers.nl.

Isabel Ashdown werkte 15 jaar in de productmarketing voordat ze zich fulltime richtte op het schrijven. Ashdown wandelt graag en werkt als vrijwilligster op een lokale basisschool. Haar debuutroman Glasshopper die niet in het Nederlands vertaald is, werd als een van de beste boeken van 2009 bestempeld. Ashdown schreef 4 romans waarna ze in 2017 internationaal doorbrak met haar eerste psychologische thriller Kleine zus. IJskoud is haar meest recente thriller.

Eva Olsen woont samen met haar ouders Tobias en Ingrid in het Noorwegens bos, omdat haar ouders er bewust voor kiezen om een rustig leven te leiden zonder wifi en sociale media. Als Eva wakker wordt in de zolderkamer van haar eigen huis doet haar hele lichaam pijn. Ze kan zich niet herinneren wat er gebeurt is en waarom haar ouders iets lijken te verbergen. Ze kan maar niet begrijpen waarom haar ouders de zolder telkens van buitenaf vergrendelen of waarom ze haar beste vrienden Rosa en Lars niet meer mag zien. Langzaamaan komt ze erachter dat ze een ongeluk heeft gehad en begint de ijzingwekkende zoektocht naar degene die naast haar zat in het gestolen busje.

Het boek is onderverdeeld in 3 delen waarbij het eerste deel zich vooral richt op Eva en haar langzame herstel. Heden en verleden lopen een beetje in elkaar over doordat ieder hoofdstuk start met een flashback waardoor de lezer stukje bij beetje de details in elkaar kan passen en er duidelijk lijkt te worden wat er precies gebeurd is. Zowel in deel 2 als in deel 3 worden er nieuwe personages toegevoegd waardoor het verhaal een geheel andere wending krijgt en niets meer is zoals het lijkt. Ondanks dat de spanning op de achtergrond constant voelbaar is, heeft Ashdown meer dan genoeg aandacht besteedt aan het prachtige landschap waardoor de lezer zich in het prachtige Noorwegen waant.

IJskoud houdt de lezer in een ijskoude, huiveringwekkende greep waarin niets is wat het lijkt…

Reacties op: Huiveringwekkend

30
IJskoud - Isabel Ashdown
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners