Een meeslepende mix van liefde, verlies en een mysterie dat je adem beneemt.
Wat krijg je als je een avontuurlijke vrijbuiter met een groot verlies combineert met een knappe, zwijgzame bergbeklimmer die een duister geheim met zich meedraagt? Precies: The First to Fall, het eerste deel van Kristina Moningers Red Summer-serie. En geloof me: dit boek wil je lezen.
Aurora leeft het leven zoals veel mensen er alleen maar van dromen: reizend in haar busje, op zoek naar vrijheid, avontuur en alles wat het leven haar te bieden heeft. Totdat het telefoontje komt dat haar zus is overleden tijdens een wandeltocht in de bergen. Een ongeluk, zeggen ze. Maar is dat wel zo?
Dan Jakob: ruig, mysterieus, en – uiteraard – bloedmooi. Hij was erbij, die dag in de bergen. Was ooit een rijzende ster in de klimwereld, met de Olympische Spelen in zicht. Nu is hij verdachte in een zaak waar niemand de waarheid lijkt te willen vertellen. Inclusief hijzelf.
Wat volgt is een verhaal dat je in één adem uitleest. Kristina Moninger weet je langzaam maar zeker mee te trekken in een web van geheimen, oude trauma’s en onuitgesproken gevoelens. De afwisseling tussen Aurora’s en Jakobs perspectief zorgt ervoor dat je steeds verder hun hoofden – en harten – in wordt gezogen. En ja, natuurlijk botst het flink tussen die twee. Want liefde zonder drama? Dat zou geen goede feelgood zijn.
Fantastisch hoe Moninger haar personages tot leven wekt. Niet alleen Aurora en Jakob, maar ook de bijrollen, zoals de zussen van Jakob voelen écht aan: complex, gelaagd en allesbehalve oppervlakkig. Voeg daarbij de sfeervolle setting van de Alpen en een mysterie dat pas op het allerlaatst écht klikt – inclusief een plottwist die ik écht niet zag aankomen – en je snapt waarom dit boek nú echt moet gaan lezen.
Ik kijk nu al uit naar deel 2.
Kortom: The First to Fall is niet alleen prachtig voor in de boekenkast maar is een must-read voor iedereen die houdt van romantiek met pit, spanning én een flinke dosis emotionele diepgang.
Ik kijk nu al uit naar deel 2.