Feelgood met diepgang

Nel Crea 20 juni 2025
“ Bestemd voor elkaar “ geschreven door Mienke Fijen.

Dit is het tweede deel van de voor elkaar bestemd serie maar prima los te lezen en speelt zich af in en rond Maastricht.
Ellemieke is een reislustig type, een beetje ongedurig en steeds weer op zoek naar iets anders.
Om haar reislust te bekostigen werkt ze regelmatig een poosje en als er genoeg geld is gaat zij weer op reis.
Zo komt zij terecht bij het lunchcafé De Bikke waar Daan de scepter zwaait.
Doordat zij op haar reizen veel kennis heeft opgedaan als Barista vraagt Daan of zij zin heeft om bij hem te komen werken. Ze vertelt er wel eerlijk direct bij dat ze als ze geld genoeg heeft verdient weer op reis gaat.
Dan komt cupido om de hoek kijken en gaat Ellemieke zelfs bij Daan wonen. Hoewel ze dol op elkaar zijn voelt Ellemieke zich weer onrustig en wil weg.
Dan komen de demonen uit haar jeugd om de hoek kijken en weet ze, hier moet ik wat aan gaan doen om deze voorgoed uit mijn leven te bannen.
Kan Daan haar loslaten, durft Ellemieke dit avontuur aan, allemaal vragen waarop je een antwoord krijgt door dit boek.
Het is heel levensecht geschreven en je voelt de strijd en pijn van twee jonge mensen die alleen maar gelukkig willen worden en een fijn leven opbouwen.
Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief vanuit Ellemieke en Daan en dat maakt het boek heel realistisch, mede door de terugblikken op hun beide verleden.
Er zitten een aantal goede thema’s in het boek zoals : Rouw, vriendschap, liefde en loslaten en ook de humor is aanwezig.
Bij het plot stonden de tranen in mijn ogen en sloeg ik het boek met node dicht. Ik had best nog veel meer van hen beide willen lezen, maar misschien komt er wel een vervolg.

Meer recensies van Nel Crea