Spannend verhaal

Nel Crea 11 april 2023
“ Revanche “ geschreven door : Suzanna Esther.

Deze Nederlandse auteur heeft al meerdere boeken op haar naam staan, voor mij is dit het eerste boek dat ik van haar lees.
De cover trekt direct je aandacht en je denkt hier wil ik meer van weten.
Dit is het verhaal van Rachel, over haar jeugd, haar familie, haar huwelijk, haar kind en de loop van haar leven.
Van het geld dat zij van haar ouders geërfd heeft koopt zij een huisje in het Franse plaatsje Saint-Genius om daar creatieve workshops te geven.

In het zo rustige Franse dorpje is meer aan de hand dan je zou denken. Het wantrouwen tegen buitenlanders is groot, roddel en achterklep vieren hoogtij en de aanleg van een nieuwe snelweg zet de bewoners van het dorp tegen elkaar op.
Ook in Rachels leventje gebeurt van alles de rust is ver te zoeken en het verleden blijft haar achtervolgen.

Op een ingenieuze wijze wordt vanuit een aantal perspectieven dit verhaalt vertelt. Er zit in ieder verhaal een onderlaag die je pas later begrijpt . Niets menselijk is de vertellende personen vreemd. Voor de een krijg je sympathie en van de ander gaan je stekeltjes overeind staan.
Dit boek is geschreven vanuit een grote dosis psychologisch inzicht en houdt de lezer soms een spiegel voor.

Heel blij dat ik het boek mocht lezen.

Meer recensies van Nel Crea