levensles
“ De wedstrijd “ geschreven door Koen D’ Haene.
Een mooi verhaal met een diepe onderlaag met alleen maar goede bedoelingen.
Een gewoon gezin zoals zovele vader, moeder en twee zoons Robbie en Juan.
Vader had in zijn eigen jeugd profvoetballer willen worden, dat is door verschillende omstandigheden niet gelukt en nu is zijn hoop gevestigd op zijn zoon Robbie Dit gaat ten koste van de harmonie in het gezin en de relatie met zijn kinderen en vrouw.
Juan een leuke bescheiden maar zeer talentvolle jongen kan geweldig tekenen en is geïnspireerd door graffitispuiters en dit is zijn grote droom. Vader vindt dit maar niets en daardoor is er regelmatig ruzie binnen het gezin.
Wij lezen hoe beide jongens dit ervaren en de strijd met hun ouders over hun keuzes. De rol van de moeder op de achtergrond en ook hoe de omgeving hier op inspeelt.
Ook het thema, vader zoon relatie, liefde en vriendschap lopen door dit boek heen.
Dan wordt vader voor het blok gezet, veranderen of zijn band met zijn zoons verliezen.
Het is een warm liefdevol verhaal wat je als lezer wel even doet nadenken.
Een mooi verhaal met een diepe onderlaag met alleen maar goede bedoelingen.
Een gewoon gezin zoals zovele vader, moeder en twee zoons Robbie en Juan.
Het is een warm liefdevol verhaal wat je als lezer wel even doet nadenken.