Goed verhaal

Nel Crea Nel Crea
3 apr 2026

“ De verzetswinkel “ geschreven door Margaret van Assell.

Een cover met sobere kleuren met een mooie dame op de voorgrond en een groot pand achter haar.
Als er in Bodegraven een mooi oud pandje te koopt komt aarzelen Nora en Guus niet en gaan er op af.
Ze zijn hun huis in Den Haag al lang zat, te klein en te druk in de stad.
Als dan blijkt dat het huis nog van de betovergrootouders van Nora geweest is zijn ze gelijk verkocht.
Het huis wordt grondig gerenoveerd en steeds meer komt Nora over haar familie te weten.
We lezen over Janna en Grietje haar oudtantes die in het huis woonden tijdens de tweede wereldoorlog. Haar opa Bram die volop in het verzet zat en de risico’s die dit voor hemzelf en de familie teweeg bracht. De vraag wie je wel en niet kunt vertrouwen is volop aanwezig Ook de rol van Janna wordt mooi belicht.
Naarmate de verbouwing vordert geeft het huis steeds meer van haar geheimen prijs en de vraag of dit echt zo gebeurd is duikt steeds meer op.
Na een nare ervaring in het dorp gaat Nora dit tot op de bodem uitzoeken en zij komt tot verrassende uitkomsten.
Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Hanna en Nora, beide jonge vrouwen in een totaal andere tijd.
Heden en verleden wisselen elkaar daardoor steeds af, al blijft het goed te volgen.
Een boek dat je een kijkje geeft hoe het toen was en de weerslag die het nu nog heeft op haar bewoners en de omgeving. Ook laat het zien hoe dapper een aantal mensen toen was die met gevaar voor eigen leven anderen hielpen.
Het boek leest prettig en snel met een aantal dilemma’s in het leven van de hoofdpersonen die heel goed zijn beschreven.

Meer recensies van Nel Crea