Zoektocht
“ De Bible Belt “ geschreven door Jonah Falke.
De proloog is heel interessant om te lezen om zo inzicht te krijgen waarom de auteur dit boek heeft geschreven.
Zelf is hij niet gelovig opgevoed maar wel met een grote interesse in hoe en waarom en waarin mensen zoal geloven.
Op een respectvolle, eerlijke en objectieve manier gaat hij op bezoek bij verschillende geloofsgemeenschappen in de
Bible-Belt. Hij woont kerkdiensten bij, gaat op bezoek bij een bijbelcursus en gaat een les volgen op een reformatorische scholengemeenschap en nog veel meer.
Ook heeft hij contact met Chris Stoffer de lijsttrekker van de SGP en diens trouwe hulp Jenny.
Hij komt bij gemeenschappen die matig zijn in de leer maar ook bij streng gelovigen die de Here vrezen. Van protestant tot streng reformatorisch overal is hij welkom. De voorgangers zijn heel eerlijk en open naar hem toe.
Het geloof is geen kwestie van zekerheden maar van geloven en dat doen al deze mensen met hart en ziel.
De ene blijmoedig en de ander met een zwaar gemoed en angst voor de Satan.
Alles wordt goed beschreven op een heldere manier zonder ook maar iemand te kwetsen.
Het is een prachtig inkijkje in een wereld waar niet iedereen wat van af weet en vaak toch wel wat vooroordelen over heeft. Het heeft mij meer inzichten gegeven en op meerdere punten verbaasd.
Ook de epiloog is goed om te lezen, over de bevindingen van een waarachtige zoektocht naar geloof, hoop en liefde in Nederland door de auteur.
Uiteindelijk zijn het allemaal gewoon mensen zoals U en ik met hun goed en minder goede eigenschappen alles geloven we niet allemaal hetzelfde.
De ene blijmoedig en de ander met een zwaar gemoed en angst voor de Satan.