Wederom een heerlijke feel good met een diepere laag.
Van uitgeverij Z&K kreeg ik het E-book als recensie-exemplaar met het verzoek om er een eerlijke recensie te schrijven.
Nou dan gaan we dat doen over dit heerlijke feel good boek.
´Bestemd voor elkaar´ is het tweede, los van het eerste, te lezen deel in de ´Voor elkaar-serie´ van Mienke Fijen.
Een heerlijke romantische feel good met een diepere laag. En wat ik nu zo lekker vind aan deze serie; hij speelt zich af in een van mijn
favoriete Nederlandse steden, namelijk Maastricht.
In een aansprekelijke, toegankelijke schrijfstijl vol humor en diepgang vertelt Mienke ons het verhaal van Ellemieke en Daan. Ze runnen samen lunchroom ´Bikke´ en we leerden deze heerlijke personages al zijdelings kennen in het eerste deel ´Geknipt voor elkaar´ waar Boyd en Lara een kapperszaak openen in dezelfde straat als waar ´Bikke´ is gevestigd. Wat Mienke zo goed doet is het verweven van de dagelijkse beslommeringen van Daan en Ellemieke met een dieper onderliggend probleem of angst. Zonder te veel weg te geven omdat ik vind dat iedereen dit boek zelf moet lezen en zelf geraakt mag worden wil ik een compliment maken van hoe ze dit heeft gedaan. Dank hiervoor. Ik ben verrast en geraakt door dit verhaal. Ik ben dan ook heel benieuwd naar het volgende deel omdat ik stiekem hoop dat de hoofdpersonen dan M/M zijn. Want wie wil nu niet queer romance lezen.
Dan nog even kort waar het verhaal over gaat:
Ellemieke zocht een baan om haar volgende reis bij elkaar te sparen, Daan naar een medewerker voor zijn lunchcafé in Maastricht. Ook in de liefde hebben ze elkaar gevonden. Samen vormen ze een geoliede machine die van het café een succes maakt.
Wanneer Ellemiekes reislust weer opspeelt, besluit Daan haar los te laten. Om geld te verdienen voor een volgende reis neemt Ellemieke een baan bij Matteo, de knappe eigenaar van een ijssalon. Alleen zit die ijssalon aan de overkant van de straat! Hoe kan ze Daan vergeten wanneer ze hem elke dag blijft zien?
En ik sluit af met 4 verdiende sterren.
Nou dan gaan we dat doen over dit heerlijke feel good boek.
favoriete Nederlandse steden, namelijk Maastricht.
Dan nog even kort waar het verhaal over gaat:
En ik sluit af met 4 verdiende sterren.