Een steengoede heuvelland thriller!
Van literaire thrillers en uitgever ambo|anthos kreeg ik een e-book als vooruit leesexemplaar van Michael Berg’s nieuwe thriller: ‘Terugkeer’ - deel 1 in de trilogie ‘De Mergellandmoorden’. Dit heeft trouwens op geen enkele wijze mijn mening beïnvloed.
Als klein jongetje namen mijn ouders mij elk jaar mee op vakantie naar de heuvels in Zuid-Limburg. En daar is mijn liefde voor deze streek geboren. Nog elk jaar reis ik minstens 1 keer af naar het zuiden om te genieten van alles wat deze streek te bieden heeft. Het is dan ook een feest van herkenning om locaties, wegen en horeca genoemd te zien worden in deze thriller. Filmisch rijd ik als het ware door het boek wat het voor mij een extra dimensie geeft.
Ook als je de streek niet of niet goed kent waan je je direct in het zuiden. Berg heeft een erg fijne beschrijvende manier van schrijven welke hij combineert met een vlotte pen. Zonder te haasten neemt hij je met enige vaart mee door het boek.
Hij gebruikt een aansprekende, iets wat gekwelde hoofdpersoon die ook zijn diepere lagen van emoties en gevoelens met lezer deelt. Dat maakt Alex een ‘echt’ personage. Daarnaast combineert Berg hoofdpersoon Alex met een aantal kleurrijke bijpersonages; ik denk aan Farida en Frings zijn collega’s of zijn olijke gehandicapte zus Emmie. Die kleuren deze thriller verder prachtig in.
In de zoektocht naar de vermiste jonge single moeder Kelly gaan we dwars door het heuvellandschap en weet Berg als hoofd van een cold case team de vaart en de spanning erin te houden. Of het hem lukt Kelly op tijd te vinden moet je zelf maar gaan lezen is deze steengoede thriller.
Ik kan i.i.g. niet wachten op de delen 2 en 3 welke begin 2026 en zomer 2026 zullen gaan verschijnen.
Ik geef een dikke 4 sterren.
Het e-book is reeds verkrijgbaar; de paperback verschijnt op 17 juni.
Ik geef een dikke 4 sterren.
Het e-book is reeds verkrijgbaar; de paperback verschijnt op 17 juni.