Samenvatting:
In Black Friday zien we de ervaringen van Ris en Megan, terwijl zij mee zijn op ontgroeningskamp voor de studentenvereniging waar zij lid van willen worden. Zoals algemeen bekend, zijn er allerlei verschrikkelijke activiteiten die de toekomstige leden zullen moeten doorstaan en worden de toekomstige leden vernederd tot op het bot. De laatste avond van het kamp, Black Friday genoemd, heeft de meest heftige activiteiten in petto. Megan kent, uiteraard, de verhalen van het jaar ervoor en vreest voor haar eigen Black Friday. Hoe zal deze avond aflopen?

Schrijfstijl & vorm:
Zoals bij al haar boeken, heeft Maren Stoffels een enorm meeslepende schrijfstijl. Binnen een paar uur was het boek uit, ook al voelde het als een ademteug. Door de manier waarop het boek is geschreven, heb ik ook het volledige verhaal met een dubbel gevoel gezeten: niet verder willen lezen door de verschrikkelijke gebeurtenissen en willen weten hoe het afloopt.
Maren Stoffels weet met haar schrijfstijl ontzettend goed in te spelen op je gevoel, waardoor mijn empathie keer op keer op de proef werd gesteld.
Verder vond ik de vorm van het boek erg interessant: er werd steeds afgewisseld tussen de ervaringen van Ris en Megan, waardoor je het verhaal van meerdere kanten bekeek en meerdere ervaringen zag, dit vond ik erg leuk.

Plot:
Ik ben erg blij dat ik zelf nooit zo’n ontgroening heb gehad als degene omschreven in dit boek. De karakters zijn heel erg goed uitgewerkt en de setting is erg goed omschreven. Dit zorgt al meteen voor een ‘bekende’ sfeer in het verhaal en maakt dat je je extra goed kan inleven in de karakters. Verder zijn de gebeurtenissen ook erg goed uitgewerkt en gecombineerd met de ervaringen van de karakters, zorgde dit voor een erg nare ervaring in het lezen (op een positieve manier). Ook zorgde de gigantische plottwist ervoor dat ik meteen weer opnieuw wilde beginnen in het boek om aanwijzingen te vinden die naar deze plottwist zouden leiden. De plottwist zorgde er dan ook voor dat het hele verhaal en het doel ervan ineens duidelijk werd en ik vond dit daarom ook het beste onderdeel van het verhaal!

Conclusie:
Dit is wederom een geweldig boek van Maren Stoffels. De schrijfstijl is meeslepend en zorgt voor een overdosis aan empathie en een heel naar gevoel. Toch blijf je doorlezen om achter de ontknoping van het verhaal te komen en die blijkt echt geweldig te zijn. Ik raad dit boek zeker aan aan (aankomende) studenten, maar pas na hun eigen ontgroening.

Reacties op: Welkom in het studentenleven...

126
Black Friday - Maren Stoffels
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken