Let the games begin

Nikkileest Nikkileest
2 mrt 2024

Olivia heeft na hard werken (heel hard werken) een stage-baan bij het Olympisch comité bemachtigd. Wanneer ze in Athene aankomt, blijkt dat haar baan al is ingepikt door de zoon van een invloedrijke miljardair. Er zit voor Olivia niets anders op dan als vrijwilliger aan de slag te gaan in het Olympisch dorp. Ze is van plan de beste vrijwilliger ooit te worden, zodat ze alsnog alles uit deze zomer kan halen. Ze wil zich dan ook niet laten afleiden. Maar dan loopt ze letterlijk tegen Zeke, een topatleet en favoriet voor het goud, aan. Zeke is snel, knap én oogt zelfverzekerd. Dat laatste is wel veelal schijn, van binnen maakt hij zich zorgen. Olivia en Zeke staan op gespannen voet met elkaar maar ze blijven elkaar steeds tegen komen en dat vinden ze allebei leuker dan ze willen toegeven.

Wat is dit een leuk boek! Het is een leuke versie van de enemies to lovers trope dat zich afspeelt op een unieke locatie. De toespelingen tussen Olivia en Zeke zijn leuk en door de humor van de auteur leest dit verhaal ontzettend vlot. Je leest vanuit beide perspectieven en dat zorgt voor een fijne afwisseling. De auteur bouwt op tot de belangrijkste wedstrijd van Zeke en je voelt echt de wedstrijdspanning, je wordt meegezogen naar de wedstrijd toe en staat fictief mee aan te moedigen. Los van de romantische toespelingen, de humor en de wedstrijdspanning is er in dit boek ook plek voor maatschappelijke thema’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ongelijkheid. Olivia moet vele malen harder werken door wie ze is dan bijvoorbeeld het rijkeluiskind dat haar baan inpikt. Daarnaast worstelt Zeke met onzekerheid en prestatiedruk. Het voert beide niet de boventoon, waardoor het echt aanvoelt als een romance, maar er is plek voor en dat is goed.

De auteur heeft de sfeer rondom de Olympische spelen goed vastgelegd, ik ben natuurlijk nog nooit in een Olympisch dorp geweest, maar ik kwam helemaal in de stemming voor de Olympische spelen! Ik ben dus enthousiast en ik raad je dan ook zeker aan dit boek snel te gaan lezen!

Meer recensies van Nikkileest