Heerlijk!
Ik was eerlijk gezegd een beetje sceptisch, want de reviews waren nogal wisselend (en ik hou er niet van om teleurgesteld te worden door een draak). Maar wat bleek? Mega leuk boek!
De setting is een soort jaren ’20 Londen met draken, geheime codes en een flinke dosis dark academia. Het begint wel een tikkie traag, maar zodra de vaart erin komt, zit je er helemaal in.
Hoofdpersoon Vivien is een echte eigenwijze , soms verrassend badass, maar vooral iemand die je steeds beter gaat snappen. Atlas erbij geeft wat romantische spice, maar niet té overdreven.
Het boek raakt ook best serieuze thema’s (taal, macht, ongelijkheid), maar zonder dat het zwaar aanvoelt. Oké, het einde is nogal open dus hallo deel twee? Maar dat hoort er een beetje bij.
Kortom: ik heb genoten, ik ben blij dat ik me niet heb laten afschrikken door de gemengde meningen, en dit was echt een perfecte buddyread.