De Verdwenen Prinsen – Thomas R.J. Peters
Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten van dit debuut, maar ik werd aangenaam verrast. De Verdwenen Prinsen is geen lichte of snelle fantasy, maar eerder een verhaal waarin je langzaam wegzinkt vol politieke intriges, religieuze spanningen en een rijk dat wankelt door de verdwijning van zijn prinsen.
Wat me vooral opviel, is hoe goed de wereld is opgebouwd. Elke regio, elk geloof, elke machtsverhouding voelt doordacht en geloofwaardig aan. Je merkt dat Peters veel liefde en aandacht heeft gestoken in het creëren van zijn wereld. Dat maakt het begin soms wat overweldigend er zijn veel namen, plaatsen en perspectieven, maar als je even de tijd neemt om erin te komen, grijpt het je echt.
De verschillende personages zijn interessant en menselijk, al had ik bij sommige graag iets meer verdieping gezien. Maar het verhaal bouwt goed op, de dreiging voel je steeds sterker, en er zit een onderliggende spanning in die me bleef trekken.
Voor een debuut? Echt sterk. Zeker niet perfect, maar absoluut veelbelovend. Ik ben benieuwd naar het vervolg.