Advertentie

"Daar waar de rivierkreeften zingen" is echt een juweeltje, geschreven door Delia Owens, een biologe, die de natuur in het moeras en het leven van Kya prachtig beschrijft.

Kya leeft met haar ouders en oudere broers en zussen op moerasgrond. Haar moeder verlaat het gezin nadat ze de zoveelste keer geslagen werd door haar dronken man. Daarna gaan ook de oudere broers en zussen één voor één weg, tot de zesjarige Kya alleen achterblijft met haar vader, die zelf ook regelmatig verdwijnt om slechts af en toe terug te komen. Kya leert om in de schaduwen te verdwijnen en te overleven op koolrapen. Ze krijgt soms een beetje geld van haar vader in ruil voor het schoonmaken van het huis en de was. Op zeker moment komt de vader nuchter thuis en leert haar vissen. Ze leert Tate, een vriendje van haar broer, beter kennen. Hij leert haar lezen en belooft haar dat ze zich zullen verstoppen “waar de rivierkreeften zingen”, een uitdrukking voor diep in de wildernis.

Het boek gaat van 1952 naar 1969 wanneer het lichaam van Chase Andrews gevonden wordt. Al gauw wordt Kya verdacht van de moord…

Reacties op: Juweeltje met veel liefde voor de natuur

286
Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker