Advertentie

'Het eindeloze strand' is het derde deel in een reeks verhalen die zich afspelen op het kleine Schotse eiland Mure. Ik raad je aan om eerst 'Café Zon & Zee' te lezen en daarna 'Een verre kust' voordat je aan 'Het eindeloze strand' begint. Dan kan je het verhaal beter volgen. Helaas is 'Een verre kust' alleen als eboek te krijgen.

Met 'Het eindeloze strand' heeft Jenny Colgan weer een topper van een feelgoodroman neergezet. In dit boek zegt Flora haar baan in Londen op om zich volledig te kunnen concentreren op het werk in haar café Zon & Zee. De liefde tussen Flora en haar vroegere baas Joël is nog pril. Vanwege zijn drukke baan als topadvocaat moet Joël vaak naar New York en dat legt een zware druk op hun relatie. Ook het verleden van Joël en een geheim van één van zijn cliënten dragen niet bij aan hun geluk. Flora twijfelt daarom oprecht aan Joëls liefde voor haar. Maar veel tijd om daar stil bij te staan heeft ze niet. Haar werk in het café en haar hechte familie zorgen ervoor dat Flora het behoorlijk druk heeft. Ook het aanstaande huwelijk van haar broer Fintan bezorgt Flora veel werk.

In 'Het eindeloze strand' volgen we tevens Lorna, de beste vriendin van Flora. Zij is hoofd van de plaatselijke school en in stilte verliefd op de nieuwe huisarts van het eilandje, Saïf. Saïf is een Syrische vluchteling en heeft zijn gezin achter moeten laten in Syrië. Hij weet niet waar ze zijn en hoopt iedere dag goed nieuws te krijgen over zijn vrouw en twee zoontjes.

'Het eindeloze strand' is naar mijn idee nog beter dan de vorige twee verhalen over Flora, Lorna en de eilandbewoners van Mure. Dit keer is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn, maar worden er ook serieuze onderwerpen aangesneden zoals burn-out en homoseksualiteit. Desondanks doet 'Het eindeloze strand' als feelgoodroman wel zijn naam eer aan. Al lezende word je helemaal meegezogen in het leven van Flora, Lorna en Saïf. Alsof je zelf één van de bewoners van Mure bent.

Aan het eind van het verhaal volgen de ontwikkelingen zich snel op. Als lezer blijf je met veel vragen achter, maar als bonus is een extra hoofdstuk aan het boek toegevoegd, namelijk het eerste hoofdstuk van het vervolg op 'Het eindeloze strand'. Dit boek, 'Wintereiland' verschijnt in oktober 2019. Ik kan niet wachten!

Reacties op: Meer dan een feelgoodroman

375
Het eindeloze strand - Jenny Colgan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker