wat een spannend avontuur

“Billy en het Reuzenavontuur” is het eerste kinderboek van Jamie Oliver en wat voor een avontuur. Alleen al door de cover die heel kleurrijk is en prachtige illustraties weergeeft, had ik zin om dit jeugdboek (lezertjes tussen 6 en 9 jaar) te lezen.

Het verhaal is geschreven vanuit hoofdpersonage Billy, een onzekere jongen die het lastig heeft op school maar alle steun vindt bij zijn ouders. Hij woont in een klein dorp aan de rand van een mysterieus bos. Wanneer hij samen met zijn vrienden Anna, Mo en Gijs vreemde zaken hoort vertellen die in het mysterieuze “Woud van de Watervallen” zouden gebeurd zijn worden ze benieuwd. Maar ze hebben pech. Deze plek is verboden voor kinderen. Maar niets houdt hen tegen en op een dag vinden ze een geheime doorgang naar het bos. Daar komen ze tot de ontdekking dat het een bos is vol magie, mysterie en dat ze er niet alleen zijn. In het bos verschuilen zich allerlei vreemde, magische wezens. Ze ontmoeten De Sprankels, die er een eigenaardig taaltje op nahouden. De Sprankels zitten in de problemen. Zij vragen de kinderen om hulp. Hierdoor komen ze in een avontuur van jewelste terecht.

We krijgen hier een verhaal in een verhaal. Vader Billy neemt zijn kinderen Jesse en Fleur mee in het avontuur van Billy en zijn vrienden. Dan krijgen we een keerpunt en wordt het verhaal vanuit het oogpunt van Billy geschreven. We krijgen een heel mooi spannend avontuur dat elk kind meeneemt in zijn/haar droomwereld. Niet alleen de cover is prachtig maar we vinden ook op elke bladzijde prachtige kleurrijke illustraties terug. Dit geeft een extra dimensie aan het verhaal waar je verbeelding op volle toeren kan werken. Het is vlot geschreven en het verhaal gaat echt wel vooruit waardoor de spanning enorm opgebouwd wordt.

Een pluspunt aan dit boek is dat er enorm rekening gehouden is met de woordkeuze en zinsbouw voor jeugdige lezers. Hierdoor is het dan ook een dyslexievriendelijk verhaal. Nog een extraatje in dit boek is dat je achteraan de recepten uit het verhaal krijgt zodat je zelf aan de slag kan zoals de topkok Jamie Oliver.

Een absolute aanrader !

Meer recensies van Pederebooksandtravel