Een mooi, spannend, duister tweede deel
Hoofdzaak is het nieuwste deel in de Cassie Raven-serie en zet de lezer meteen in een duister, sfeervol plot vol geheimen en persoonlijke dilemma’s. Het verhaal begint wanneer Cassie Raven, werkzaam in het mortuarium, geconfronteerd wordt met een overleden man die tegen haar woonboot dobbert. Dat de situatie haar raakt, blijkt niet alleen vanwege de fysieke nabijheid van de dood, maar ook omdat het leven van Cassie steeds meer verweven raakt met dat van brigadier Phyllida Flyte, die gelooft dat de man herkenbaar is. Flyte roept Cassies hulp in, vooral omdat zij vermoedt dat niet iedereen in haar team te vertrouwen is. Van daaruit ontvouwt zich een zoektocht naar de identiteit, waarheid en de gevaren die verborgen geheimen met zich meebrengen. Sterk aan Turner’s aanpak is de manier waarop ze het mortuarium niet alleen gebruikt als achtergrond, maar als bijna personage: de geuren, de beelden, het idee van ‘dat wat dood is’ – ze geven een constante spanning, een schaduw over het verhaal. Cassie Raven ze is kwetsbaar, soms terughoudend, worstelend met wat zij aankan. Dit menselijk aspect maakt het verhaal geloofwaardig en betrekkelijk toegankelijk, al schept Turner ook voldoende mysterie om de lezer aan het puzzelen te houden. De samenwerking tussen Cassie en Flyte laat zien hoe persoonlijke en professionele lijnen vervagen — wanneer geheimen binnen een politieteam een zaak bemoeilijken, en wanneer je moet kiezen tussen loyaliteit aan collega’s en je eigen morele kompas. Turner houd perfect de balans tussen intrige en karakter, de momenten van emotie krijgen de nodige ruimte. De stijl is vlot, met een donkere ondertoon die typisch is voor een thriller. De spanning komt hiervooral uit de psychologische spanning en de onwetendheid. Ik kijk alvast uit naar het derde deel.