smaakt naar meer
“Noodzakelijk kwaad” is het gloednieuwe deel in de spannende Doggerland-reeks. Als je een nieuwe lezer bent zoals ik kan je perfect het boek als stand-alone lezen.
Tijdens de kerstdagen krijgt Karen Eiken Friis een ongewone opdracht. De beroemde en succesvolle kunstenaar Raymond Osse is verdwenen. Het is niet de eerste keer dat hij plots verdwijnt maar toch heeft Karen het gevoel dat er nu meer aan de hand is. Karen haar opdracht is bij de familie te blijven totdat er een officiële zoektocht kan gestart worden. Daar maakt ze kennis met zijn huidige, veel jongere, vriendin, zijn 2 ex-vrouwen en zijn 2 kinderen uit de 2 verschillende huwelijken. Je kan je zo al voorstellen wat een situatie dat het daar is. De beschuldigingen vliegen in het rond en de ex’en lusten elkaar rauw. Ondanks dat Karen helemaal niet tevreden is met deze opdracht, onderzoekt ze alles toch heel nauwgezet. Als Raymond zijn auto leeg gevonden wordt aan de kustlijn, doet alles lijken op een zelfmoord. Maar is het wel zo ? Wie haalt voordeel uit de dood van Raymond ? Wie zijn zijn erfgenamen?
Een tweede verhaallijn is de zeer moeizame verstandhouding tussen Karen en haar hoofdcommissaris en een onderzoek naar een waarschijnlijk louche ondernemer, die overal onderuit lijkt te muizen. Karen haar zus Helena, verslaggeefster, helpt haar hierbij.
Karen als gedreven rechercheur gaat tot het uiterste.
De spanning wordt in dit verhaal heel goed opgebouwd, er wordt perfect naar de climax toegewerkt. Het verhaal zit heel goed in elkaar. Je wordt totaal verrast, je ziet het plot totaal niet aankomen.
Ik ben benieuwd naar nog meer Doggerland !