Advertentie

De NEGENDE VROUW, van GERARD OLINGA, begint met een voorwoord geschreven door Peter R. de Vries. Onder andere schreef hij:
“ Het heeft weinig gescheeld of u had dit boek nooit in handen gehad.”
Olinga, die als rechercheur bij de politie werkte, stuurde het manuscript van dit boek naar De Vries, met het verzoek te kijken of het voor publicatie in aanmerking zou kunnen komen. Sceptisch zoals De Vries is, zag er uiteindelijk wel wat in. Maar een uitgever vinden was moeilijker dan De Vries dacht. Met enige inspanning werd er uitgever gevonden. Dat leidde ertoe dat wij het boek nu toch in handen hebben gekregen.

De zaak Ina Post betreft de tragedie van een vrouw die in 1986, vanwege onkunde, onderlinge afgunst en tunnelvisie van de politie, ten onrechte als verdachte van een moord werd aangehouden, veroordeeld en onschuldig in de gevangenis werd opgesloten.

Hoewel er al veel over de zaak Ina Post is geschreven, heeft oud-rechercheur Olinga er een twist aan gegeven. Het werd een roman, gebaseerd op de zaak Ina Post. Plaats delict en namen van betrokken personage zijn verzonnen.
Dit doet echter niets af van het oorspronkelijke verhaal over het misdrijf. Het verhaal zit goed in elkaar en grijpt je bij de keel. Opvallend zijn de termen als: guldens, girobetaalkaarten, kascheques van de giro, PTT en typemachine. Voor de oudere lezer klinken ze vertrouwd.

Reacties op: A true crime story.

7
De negende vrouw - Gerard Olinga
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker