Feelgood met een traan

Petra Holla 20 juni 2025
Ik mocht dit boek lezen voor de boekenreizigers.

Het eerste deel is ‘Geknipt voor elkaar’. Dit tweede deel is los te lezen.

De cover laat een gezellige straat in Maastricht zien, waar bewoners en winkeleigenaren in harmonie met elkaar leven. Alles oogt gemoedelijkheid uit, maar is dat ook zo? Op de voorgrond een vrouw met haar handen op haar rug en een tas vasthoudend, ze lijkt wat afwachtend. Iets verderop lopen zowel van links als rechts een man op straat die zwaaien naar de vrouw. 1 man heeft een ijsje in zijn hand. Met de titel die ervan af spat ben je benieuwd op wie het bestemd voor elkaar van toepassing is.

In het verhaal maken we kennis met Ellemieke Smeets die een relatie heeft met Daan van Dijk. Samen runnen ze Bikke een cateringrestaurant in de wijk Wijck in Maastricht. Aan de overkant komt Matteo diMauro die een ijssalon ‘Gelateria Nonni’ gaat openen. Eveneens komen het koppel Thijs en Lara uit deel 1 in dit verhaal voor.

Mienke neemt je mee op het pad van de liefde, van keuzes maken en alle gedachte die daarin door je hoofd spelen. Ellemieke is niet gelukkig met zichzelf, met haar leven, met de verstoorde relatie met haar vader. Alles is voldoende om een prachtig verhaal van te maken, waarin Ellemieke vooral zichzelf niet moet verliezen.

Vooral Ellemieke wordt goed uitgediept, wat soms wat te langdradig en herhalingen van zetten is. De verdieping in de andere personages blijft wat oppervlakkig waardoor sommige uitwerkingen aan het eind van het verhaal er ineens zijn. Er komt wel iets van een flashback maar dat is heel summier. Ineens is er 2 maanden later en een half jaar later. Jammer hier had meer aandacht aan besteed mogen worden. Ondanks dit weet Mienke de lezer met een traan achter te laten.

Het verhaal is warm en beeldend geschreven waarin enkele symbolieken goed verwerkt.

Al met al een heerlijk boek voor een paar uur leesplezier.

Meer recensies van Petra Holla