Een zeer leuke magische hervertelling!
Ik mocht van Hamley dit boek eerder ontvangen en lezen in ruil voor een eerlijke recensie, dankjewel!!
Ik vond dit echt een heel mooi en leuk verhaal, ik heb er enorm van genoten.
Het verhaal gaat over Aurélie die met haar vader op een afgelegen eiland woont. Aurélie mag namelijk niet ontdekt worden door de gewone 'mens' omdat zij langs moederszijde afstamt van een sirene en hierdoor magische krachten heeft. De mensen moeten niks weten van magiërs en het is voor Aurélie heel gevaarlijk om ontdekt te worden.
Om de kost te verdienen gaat haar vader vaak op reis waardoor zij alleen achter blijft. Aurélie spendeert haar dagen dan alleen in aanwezigheid van de dieren die zich op het eiland bevinden en ze vindt troost in haar fluit.
Op een dag verschijnt een ander mysterieus magisch meisje die Vana noemt. Aurélie en Vana worden al snel bevriend en langs Aurélie haar zijde komen al snel meer gevoelens kijken.
Vana weet Aurélie ervan te overtuigen om van het eiland af te gaan en het eiland van Vana te bezoeken. Het is op dit moment dat alles verandert voor Aurélie.
Zoals ik al aangaf vond ik het een heel mooi geschreven boek. Ilse hanteert een vlotte pen waardoor het boek zeer snel leest.
De personages vond ik allemaal heel leuk om over te lezen. Ik vond Aurélie af en toe een tikkeltje naïef en te hard van stapel lopend maar ach wat kan je anders verwachten van een tienermeisje.
Ik vond Emeric zijn personage ook zeer interessant en vond zijn perspectief een aangename toevoeging omdat hij net compleet het tegenovergestelde van Aurélie dacht. Juist de tegenstelling in mening en gevoel maakte het tweede perspectief een sterke toevoeging.
Er gebeurde helaas wel één ding wat ik zeer vreemd vond en wat mij toch even niet goed beviel. Ik heb er wel voor gekozen om dit niet mijn review en rating te laten beïnvloeden (ik ga er ook van uit dat dit niet de intentie van de schrijfster was).
Kort samengevat: dit is een hele mooie magische hervertelling van de rattenvanger. Je blijft constant geboeid en het is zeer aangenaam geschreven! Ik kan 'm zeker aanraden
Let er wel op dat dit een YA boek is, indien dit je niet ligt, zou ik het ook niet aanraden.
Ik vond dit echt een heel mooi en leuk verhaal, ik heb er enorm van genoten.