Prachtig meeslepend verhaal

4,5 Dit was zo’n mooi en meeslepend verhaal! Ik werd er meteen in meegezogen.

Het boek gaat over Keet, die sinds een fusie gedwongen wordt om samen te werken met Seger. Seger haalt het bloed onder haar nagels vandaan en weet iedereen om zijn vinger te winden—behalve Keet, natuurlijk. Dan wordt Keets leven plotseling overhoop gehaald: ze ontvangt een brief van haar moeder, die ze nooit heeft gekend…

Gillian weet je continu te boeien met het achtergrondverhaal van Keet. Ik leefde enorm met haar mee en hoopte zo dat ze haar moeder zou vinden. Keet was ook echt een fijn personage om te volgen. Seger boeide me dan iets minder, omdat we maar weinig over hem te weten komen. Daardoor liet het romantische aspect van het verhaal me vrij koud—voor mij lag de focus vooral op Keets zoektocht, en dat vond ik helemaal prima! Ik zat constant in spanning, benieuwd of haar zoektocht zou slagen en wat er verder zou gebeuren.

De hoofdstukken over Rose vond ik een fantastische toevoeging. Ze geven een diepgaand beeld van de familiegeschiedenis en Keets achtergrond. Stiekem vond ik Rose misschien zelfs nog een leuker personage dan Keet! Het gaf een mooi extra perspectief naast Keets hoofdstukken.

Dit is absoluut een roman die ik kan aanraden! Juist omdat er zoveel meer gebeurt dan in een standaard roman. Het is niet alleen een verhaal over liefde, maar vooral over familie en identiteit. De combinatie van spanning, emotie en een meeslepende schrijfstijl maakt dit boek echt bijzonder. Het wist me van begin tot eind te boeien en liet me achter met een voldaan gevoel. Als je houdt van verhalen met diepgang en een sterke hoofdpersoon, dan is dit boek zeker iets voor jou!

Meer recensies van PhoebesMysticalReads