Geweldige dystopian YA van eigen bodem
Ik heb dit boek in één dag uitgelezen – zo goed vond ik het!
Dit verhaal nam me mee terug naar mijn jeugd, naar de tijd van The Hunger Games, Divergent en The Maze Runner. Het is een prachtig geschreven dystopisch YA-verhaal! Houd er wel rekening mee dat het erg YA is, maar dat stoorde mij niet. Ik kan van tijd tot tijd echt genieten van een goed YA-boek!
Het verhaal volgt Ten, een jongen die net zijn nummer toegewezen heeft gekregen, waardoor er een compleet nieuwe wereld voor hem opengaat. Volgens de Codering moet hij anesthesist worden, maar dat is helemaal niet wat hij wil. Ten droomt ervan om ontdekkingsreiziger te worden. Hij begrijpt weinig van wat hem wordt verteld over zijn toekomstige leven en de lessen die hij moet volgen. Het enige wat hij echt wil, is de wereld ontdekken.
In Campus 008, waar hij naartoe wordt gestuurd om zijn opleiding te volgen samen met andere Jaarlingen, ontdekt hij al snel dat hij moet luisteren en precies moet doen wat hem wordt opgedragen – zonder vragen te stellen. Gelukkig maakt Ten op de Campus een aantal vrienden, maar hij krijgt ook een paar vijanden...
Het verhaal blijft continu spannend, en je kunt het niet helpen: je moet gewoon verder lezen om te ontdekken wat er nu echt aan de hand is en hoe Ten hiermee omgaat. Laat hij zijn droom om ontdekkingsreiziger te worden varen en volgt hij braaf de opdrachten van de Codering? Of blijft hij koppig vasthouden aan zijn eigen pad?
Het boek eindigt met een gigantische cliffhanger, dus ik kan niet wachten op het volgende deel!
Bovendien is deze uitgave ook nog eens verschenen in een prachtige limited edition.