Niet wat ik verwachtte, wel het proberen waard
3,5 sterren. Eerlijk? Ik had andere verwachtingen.
Het klonk zo veelbelovend: vampiers, sapphic love, dual timelines en verschillende POV’s? Ik was helemaal mee! Maar helaas viel het voor mij wat tegen.
Laat ik beginnen met het verhaal zelf. Daar kan ik eigenlijk weinig over zeggen, omdat het voor mijn gevoel gewoon… niet echt aanwezig was. Je volgt meerdere personages op verschillende momenten in de tijd, en ik bleef maar wachten op dat ene moment waarop alles in elkaar zou vallen. Dat moment kwam nooit. Het boek voelde langdradig aan en met 600 pagina’s was dat best pittig. Er zat naar mijn gevoel gewoon geen duidelijk plot in en daardoor kabbelde het maar wat voort.
Wat me wél kon boeien waren de personages. Vooral Sabine, zij was echt mijn favoriet. Haar verhaallijn was voor mij het interessantst en ik vond het heel fijn dat we haar volledig leerden kennen. Ze bleef tot het einde toe het sterkste element van het boek.
Alice haar perspectief vond ik dan weer minder geslaagd. Vooral de hoofdstukken over haar verleden voegden weinig toe voor mij, die hadden er van mij gerust uit gemogen.
Kort samengevat vond ik het dus op zich wel een mooi boek, maar voor mij gebeurde er gewoon te weinig om echt te kunnen genieten. Zeker niet met zo’n dik boek. Wat het boek voor mij uiteindelijk toch een voldoende gaf, waren de personages en de relaties, en dan in het bijzonder Sabine. De schrijfstijl was heel poëtisch en beeldend, wat sommigen zeker zal aanspreken, maar persoonlijk miste ik inhoud.
Zou ik het aanraden? Ja, als je houdt van boeken die echt focussen op sfeer en personages, en minder op plot. Dan kan dit wel helemaal jouw ding zijn!