Glamour met een schaduwkant

Pink_Novelle 22 april 2025
In Modelmoord dompelt Marelle Boersma je onder in de glitterende maar meedogenloze wereld van internationale topmodellen. Het verhaal speelt zich af tegen het idyllische decor van Malta, waar de zon schijnt, de zee lonkt, maar onder de oppervlakte een harde strijd woedt. Concurrentie, afgunst en geheimen vormen de rode draad in deze thriller die zich over meerdere jaren uitstrekt.

We volgen hoofdpersoon Bo, die als jong model in de modewereld belandt en al snel merkt dat succes zijn prijs heeft. Vriendschappen worden op scherp gezet, carrièrekansen leiden tot verraad, en de druk om te presteren is constant voelbaar. Terwijl Bo zich probeert staande te houden tussen ambitieuze collega’s en manipulatieve krachten achter de schermen, stapelen de spanningen zich op. De grens tussen mode en misdaad vervaagt langzaam maar zeker.

Boersma’s schrijfstijl is vlot en toegankelijk. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je steeds “nog eentje” wil lezen, waardoor het boek ideaal is voor op vakantie of een luie zondagmiddag. De sfeer van Malta wordt mooi neergezet, en het contrast tussen de pracht van het eiland en de duistere kanten van de modewereld is treffend.

Toch voelt het verhaal op sommige punten wat oppervlakkig aan. De personages blijven vrij eendimensionaal en de plot bevat weinig verrassingen. Je leest het boek met plezier uit, maar echt lang blijft het niet hangen. Als tussendoortje is het meer dan geslaagd, maar als thriller had het net iets scherper en spannender gemogen.

Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!

Meer recensies van Pink_Novelle