Episch, verslavend en verrassend anders (een nieuwe favoriet)!

Pink_Novelle 08 april 2025
Uit bloed en as was voor mij een absolute verrassing en een frisse wind binnen het fantasygenre. Jennifer L. Armentrout heeft met dit boek een unieke wereld neergezet die me vanaf de eerste pagina wist mee te sleuren.

Het verhaal draait rond Poppy, een jonge vrouw die als de Maiden is voorbestemd om haar volk te redden en daarom een leven van afzondering en regels moet leiden. Ze mag niemand aankijken, met niemand spreken... laat staan dat ze verliefd mag worden. Maar Poppy is geen typisch volgzaam hoofdpersonage. Ze is eigenzinning, nieuwsgierig en vooral rebels. Wanneer Hawke, een mysterieuze en razend aantrekkelijke lijfwacht, aan haar zijde verschijnt, begint haar wereld langzaam te kantelen.

Wat volgt is een verhaal vol geheimen, intriges, verboden verlangens en onverwachte wendingen. Wat ik er zo goed aan vond, is dat het boek heerlijk wegleest maar tegelijk ook spannend, sensueel én meeslepend is. De chemie tussen Poppy en Hawke spat van de pagina's, en de twists zijn echt van het kaliber 'wat heb ik net gelezen?!'.

Als grote fan van Jennifer L. Armentrout was ik al enthousiast, maar dit boek heeft mijn verwachtingen zelfs overtroffen. Waar veel fantasyboeken op elkaar beginnen te lijken, weet Uit bloed en as zicht echt te onderscheiden. Het is een serie die je wil blijven volgen en waar je in blijft terugdenken, zelfs lang nadat je het boek hebt dichtgeslagen.

Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!

Meer recensies van Pink_Novelle