Gestolen Erfgenaam: Een moeilijke start met een sprankje hoop
Holly Black keert terug naar de wereld van Elfhame met Gestolen Erfgenaam, het eerste deel in een nieuwe serie. Maar net als bij De Wrede Prins had ik moeite om erdoorheen te komen. Het verhaal wist me niet volledig te grijpen, en eerlijk gezegd begon ik er al met gemengde gevoelens aan, aangezien Eik in de vorige serie al niet mijn favoriete personage was.
Het boek volgt Eik, de geadopteerde zoon van Jude en Cardan, en Suren, de verloren erfgename van het Ijsrijk, die samen op een gevaarlijke reis worden gestuurd. Er zijn magische intriges, politieke spelletjes en duistere geheimen (alle elementen die je van Holly Black mag verwachten) maar toch voelde het voor mij niet helemaal juist. Misschien kwam het door de personages, misschien door het verhaal zelf, maar ik moest me echt door de eerste helft heen worstelen.
Pas tegen het einde werd het spannender, en dat gaf me toch een sprankje hoop voor het volgende deel. Misschien heeft Gestolen Erfgenaam vooral last van het 'eerste-boek-in-een-serie'-syndroom en wordt het tweede deel sterker. Voor nu blijft het echter bij 2,5 sterren, niet slecht, maar ook niet de betoverende leeservaring waar ik op had gehoopt.
Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!