verrassend!
3.5
Dit is het perfecte boek voor deze periode van het jaar, wanneer het al wat vroeger donker wordt en je een griezelig verhaal wilt lezen, maar niet te lang eraan vast wilt zitten.
Het boek bevat zes verschillende verhalen. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik niet zo’n grote fan was van elk verhaal, maar ik had wel een overduidelijke favoriet: verhaal 2, Bloedbroeders. Hoewel Balcaen duidelijk veel weet van andere culturen, vind ik dat hij echt uitblinkt in dit verhaal. Het is naar mijn mening iets eenvoudiger wat betreft het culturele aspect dan de andere verhalen, maar het is bijzonder sterk in de opbouw van de spanning en het verraad. Eén ding is zeker: ik zag dit niet aankomen.
Hoewel ik persoonlijk niet alle verhalen even leuk vond, zitten er hier zeker een paar pareltjes tussen. Absoluut een aanrader voor deze tijd van het jaar.