10/10

Playlistbyluna 03 december 2025
Ik hield hier zo veel van. De enige spijt die ik heb is dat ik dit eigenlijk in de zomer had moeten lezen, maar dat ligt niet aan mij, dat ligt aan de uitgever omdat het in de herfst is uitgebracht. Je verwacht waarschijnlijk een heel diepgaande en analytische recensie, maar dat wordt het vandaag niet. Vandaag ga ik je gewoon vertellen waarom ik van dit boek hield en waarom jij, ja jij, het zou moeten lezen.

Het boek heeft alles wat je wilt in een goede romcom (en ja, je kunt dit zeker een romcom noemen). Het heeft humorvolle dialogen waar je van moet giechelen, een compleet geobsedeerde mmc (Caden) waardoor je wegsmelt, en verboden liefde die je een beetje stress bezorgt. En het heeft vooral een emotionele diepgang en kwetsbaarheid die ik niet had verwacht maar enorm waardeerde. Bijvoorbeeld het found family element: het gevoel dat de fmc (Valentina) niet hoeft te zorgen voor iemand, maar ervoor kiest, en daar waardering voor krijgt.

Over het geheel genomen heb ik hier ontzettend van genoten, en eerlijk gezegd, als je van deze tropes houdt, moet je dit zonder twijfel lezen. Zo niet nu, dan zeker volgende zomer.

Meer recensies van Playlistbyluna