fenomenaal geschreven!

Playlistbyluna 03 november 2025
Dit boek is een bundel van drie verhalen die je doet nadenken over de zonden van drie verschillende mannen: de activist, de journalist en de politieman. In deze review zal ik voor elk verhaal mijn mening geven over dit drietal, ook al ben ik, denk ik, niet de aangewezen persoon om hierover te oordelen.

De activist

In het begin had ik niet echt door waarom hij de activist werd genoemd, maar naarmate zijn verhaal vorderde, werd het duidelijk waarom Marco zo wordt genoemd. In de discussie die hij heeft met David had ik momenten dat ik beide kanten begreep. Aan de ene kant snap ik dat Marco meer gelijkheid wil en dat er meer aan het klimaat wordt gedaan, maar aan de andere kant begrijp ik David helemaal en ben ik het met hem eens dat vaak de mensen die hiervoor pleiten hartstikke hypocriet zijn. En dat wordt later in het verhaal meerdere keren bewezen. In het begin, ook al wist ik uiteindelijk dat hij echt een activist was, vond ik hem nog sympathiek, maar naarmate het verhaal vorderde veranderde mijn mening ook. Naar mijn mening laat hij zich te veel leiden door lust, en ik denk ook dat hij misschien niet de juiste persoon is om over topics zoals gendergelijkheid te praten als hij zich zo gedraagt.

De journalist

Ik vond het leuk om dit verhaal te lezen, begrijp me niet verkeerd, maar was dit echt nodig? Ik denk het niet. Hetgeen wat ik het meeste meekreeg van dit verhaal is dat het hoofdpersonage, Roger, zich duidelijk verheven voelt boven de andere mensen, alleen maar omdat hij niet corrupt is. Het verhaal en de manier waarop het geschreven is vind ik echt goed, maar ik stoorde me echt aan het hoofdpersonage.

De politieman

Het eerste wat me gelijk opviel was het leeftijdsverschil tussen het hoofdpersonage, Gregor, en zijn vriendin, Elle. Hij was als het goed is 40 en zij is eind twintig, dus laten we zeggen dat ze 28 is, dan is er minstens een leeftijdsverschil van 12 jaar. Ik heb echt geen probleem met hun relatie (of haar beroep) zelf; ik vond het juist mooi om te lezen hoe hun relatie evolueerde van een handige hookup naar een meer echte relatie, maar nog steeds, met het leeftijdsverschil in gedachten, blijft het apart. Bij dit verhaal denk ik eigenlijk dat degene die zondigde niet echt in de fout was nou ja, tenminste niet zoveel. Het is naar mijn mening wel vergeefbaar.

Om het nu allemaal samen te vatten: ik heb over dit boek een nogal wisselende mening als het gaat om de ethische kwesties, maar één ding is wel zeker. Het is echt fenomenaal geschreven.

Meer recensies van Playlistbyluna