cringe maar ik bleef doorlezen

Playlistbyluna Playlistbyluna
19 mrt 2026

Het verhaal begint met seks, maar twee pagina's verder verandert het in een diep emotioneel hoofdstuk over Waldo's jeugd en hoe dat zich uit in haar relatie met anderen en met zichzelf. Als dat niet het hele boek samenvat, dan weet ik het ook niet meer.

Dit boek gaat niet alleen over Waldo's relatie met haar moeder en met Mr. Korgy, maar ook over haar relatie met de druk van schoonheidsidealen en eigenwaarde. Hoe verder het verhaal vordert, hoe duidelijker het wordt dat dit verhaal bedoeld is om je te walgen. En dat deed het ook, maar ik wil hier wel opmerken dat het soms te veel was.

Ik weet niet zeker of het expres is, maar de schrijfstijl doet me erg denken aan hoe een 17-jarig meisje een verhaal zou vertellen. Het afdwalen, het van onderwerp wisselen, het herinnert me allemaal sterk aan hoe tieners over hun dag vertellen.

Om het samen te vatten: ik cringede, ik reflecteerde en ik bleef doorlezen. Het is een oké boek, maar check alsjeblieft de content warnings voordat je begint, want dit is niet voor iedereen.

Meer recensies van Playlistbyluna