Echte de moeite waard! 4.5/5 strerren

Playlistbyluna 23 juli 2025
Zeven jaar weg van jou was voor mij echt de hype waard. Ik vond het fantastisch. Ik had het boek al zo vaak voorbij zien komen op mijn fyp, maar toch hield iets me steeds tegen om het te lezen. Toen ik hoorde dat er een Nederlandse vertaling zou komen, wist ik dat ik het eindelijk moest oppakken. En daar heb ik geen spijt van.

Wat me vooral raakte, was de rol van eten in het verhaal. Het deed me denken aan Crying in H mart, niet per se vanwege het culturele aspect, maar door de manier waarop eten mensen verbindt. Ik sta helemaal achter het idee dat eten niet chique hoeft te zijn om betekenisvol te zijn.

Ik zou zo graag een alternatieve versie van het verhaal willen lezen, maar dan vanuit James' perspectief. Ik stel me voor dat dat enorm emotioneel zou zijn, met het verlangen op standje tien. Zijn ervaring moet op een onbegrijpelijke manier pijnlijk zijn geweest, en ik zou die kant graag beter leren kennen.

Wat betreft de personages: ik heb alleen maar liefde voor ze. Clementine en James vond ik prachtig samen. Hun dynamiek voelde natuurlijk en oprecht ontroerend aan. En kunnen we het even hebben over Miguel en Isa? Ja, ze waren bijfiguren, maar stiekem waren zij mijn favorieten. Ze brachten zoveel warmte in het verhaal.

Al met al is dit een hartverwarmend en prachtig geschreven boek dat ik zou aanraden aan iedereen die op zoek is naar een verhaal met diepgang en charme. En dat is waarom het van mij 4.5/5 sterren

Meer recensies van Playlistbyluna