Een dalende lijn is ingezet. Teveel van het goede en echte spanning ontbreekt

Priscilla 16 juli 2025
Ik hou het kort en krachtig. Waar ik het eerste boek in deze serie echt geweldig vond, merkte ik bij deel twee en drie al een dalende lijn. Helaas heeft dit vierde deel me behoorlijk teleurgesteld…

Het verhaal komt ontzettend traag op gang, en eerlijk gezegd vond ik de zaak ook niet echt interessant.

De spanning die bij de voorgaande boeken aanwezig was, bleef voor mijn gevoel in dit boek volledig uit. De dreiging uit Amerika, die als een soort schaduw boven John Adderley hangt, hebben we nu wel gezien. What’s new? Het begint eigenlijk eerder irritant te worden dan spannend. Het voelt echt als een: ‘Oh ja, daar moeten we nog iets mee‘, moment.

Wat ook niet hielp, was dat het plot echt too much was. Allerlei wendingen die van hot naar her sprongen, werden er aan het eind nog even snel ingestopt. Deze wendingen kwamen onrealistisch over en ook de aanloop ernaartoe was niet goed uitgewerkt. Het voelde alsof de auteurs teveel wilden en uiteindelijk niet echt wisten waar ze naartoe wilden. Voor mij werkte dat gewoon niet.

Het voelt voor mij ook alsof er een gebrek aan inspiratie begint te ontstaan bij de auteurs.

Ja, de schrijfstijl is nog steeds vlot, en de afwisseling in perspectieven leest prima, maar dat kon dit deel helaas wat mij betreft niet redden. Ik heb er een maand over gedaan om dit boek uit te lezen en ik was oprecht blij toen dat was gelukt.

Het te lang moeten wachten op een vervolgens chaotisch en onrealistisch plot, het gebrek aan spanning en het teveel van alles in één keer willen maakten dit boek voor mij absoluut geen favoriet.

De dalende lijn in de serie is voor mij wel een signaal. Een volgend boek in de reeks? Die zal ik waarschijnlijk niet meer zo snel oppakken..

Conclusie
Waar Mohlin & Nyström mij wisten in te pakken met hun eerste boek ‘Het laatste leven‘, was dit met dit nieuwe boek helaas niet het geval.

Het verhaal rondom John Adderley voelt nu al “uitgemolken”.

‘De juiste man‘ was weinig verrassend en de aanloop naar het plot was naar mijn mening behoorlijk saai.

Dit vierde deel in deze serie was voor mij een middelmatige thriller en krijgt dan ook een middelmatige beoordeling.

Meer recensies van Priscilla

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.